Få hjälp med trädfällning

Hej, vi fick hjälp med trädfällning av ett företag här i Norrtälje och det var för några veckor sedan. Det gick jättebra och de var mycket professionella. Jag skulle verkligen rekommendera dem till andra som behöver hjälp med trädfällning.

Du kanske tänker som så att om du har ett träd som behöver fällas så gör du det själv, och är det ett mycket litet träd så visst kan du göra det. Men så fort trädet har växt sig större så kan det vara farligt att göra jobbet själv och då är det mycket bättre att man vänder sig till dem som är professionella inom det här området. Visste du att det varje år sker olyckor i Sverige som har med trädfällning att göra, och det är ofta så att personen som har försökt fälla trädet själv är den som råkar ut för olyckan. Dessa olyckor hade kunnat undvikits om man hade vänt sig till någon som verkligen vet vad de sysslar med istället.

Nu när du vet hur farligt det kan vara att göra jobbet själv, och hur mycket bättre det är att låta professionella sköta det, så hoppas jag att du kommer att tänka dig två gånger om nästa gång du ska fälla ett träd. Allt för din och andras säkerhet! Det finns ett par olika metoder som brukar användas och jag ska i korthet gå igenom det här,

1: Avverkning. Det innebär att man kapar alla grenar och de är sedan lätta att fälla. Detta är en mycket bra metod eftersom det tar mycket kort tid, men det finns nackdelen med att trädet kan bli skadat eftersom grenarna måste brytas av.

2: Fällning. Med den här metoden så gör man ett snitt i stammen av trädet, och sen vrider man trädet tills det faller. Denna metod tar lite längre tid men det kan det vara värt!