Psykoterapi som verkligen ger någonting

När man känner sig nedstämd och är väldigt trött så är det sällan man känner att man har ork eller tid för att planera in olika saker. Så var det i alla fall när jag mådde dåligt och gick i psykoterapi att jag inte orkade planera in någonting för långt framåt. Det gällde för de allra flesta saker, men just resor och sådant orkade jag verkligen inte planera in och mitt största fritidsintresse blev att vila och kolla film.

Jag gick dock på psykoterapi på SQ Inspiro Psykologi och det hjälpte faktiskt väldigt mycket. För då hade jag min psykoterapeut som kunde hjälpa mig att se allting lite mer positivt. Att faktiskt inte vara så negativt inställd till allting utan att inse att det faktiskt kunde vara ganska bra och att det skulle kunna vara någonting mer positivt med det. Så kommer nog bli så att jag försöker mig på att boka in saker lite längre fram i framtiden också. För att man faktiskt kan må ganska bra av det också snarare än att det inte ska finnas någonting alls att se fram emot.

Fick dock tipset från min terapeut i psykoterapi på SQ Inspiro Psykologi att inte boka in någonting alltför stort och inte alltför mycket på en gång heller. Så blir högst en veckas semester, kanske inte ens så mycket utan kan också bli så att jag bara bokar i en lite längre weekendresa för att komma bort men så att det inte känns alldeles för överväldigande med allting som jag måste planera in inför det.